Regler, Avtal & Villkor

Regler för annonsering

Privatannons: Fyndasmarts privatannonser är till för privatpersoner som enligt konsumentverkets regler har rätt att ingå avtal.

Företagsannonser: Fyndasmarts företagsannonser är till för företag som annonserar ut sina produkter. Fyndasmart förbehåller sig rätten att avgöra när en annons är företagsliknande. Annonser som läggs in av juridiska personer, hobbyverksamheter och annonsörer som tillverkar varor på beställning anser Fyndasmart är en företagsannons.

Marknadsföring: Det är endast tillåtet att annonsera om produkter som är till Salu, bytes, köpes, hyres, uthyres eller som auktioneras ut. Annonstexten används för att beskriva den specifika produkten eller tjänsten som det står skrivet om i annonsen.

Övrig information, såsom beskrivning av verksamheten eller verksamhetens övriga utbud, tillåts inte i annonstexten.

Tjänster: Tjänster som annonseras ut måste följa Sveriges lagar och föreskrifter som gäller för respektive bransch. När du annonserar om tjänster måste du intyga att du följer detta.

Det är upp till dig som säljare att ha koll på vilka intyg som krävs för just din specifika tjänst.

Beskrivning:

Annonsrubriken måste beskriva produkten eller tjänsten, företagsnamn eller länkningar får inte förekomma. Inga onödiga tecken får förekomma i rubriken.

Annonstexten skall beskriva varan eller tjänsten, det är inte tillåtet att länka till en annan sida och texten får inte kopieras från en annan sida, då dessa kan vara skyddade under upphovsrättslagen.

Endast annonser på Svenska tillåts.

Kategorisering: Produkten skall läggas i den kategori som bäst beskriver varan eller tjänsten. Det är inte tillåtet att lägga in flera olika varor eller tjänster som inte passar under samma kategori, en sådan annons måste i sådant fall delas upp i flera annonser.

Produkter som ges bort utan att säljas eller bytes skall placeras under Bortskänkes.

Stulna eller borttappade varor eller djur skall placeras under kategorin Efterlysningar.

Auktioner: Fyndasmart.se har valt att plocka bort kategorier under auktioner, då dessa enligt Svensk lag eller Fyndasmarts regler inte får auktioneras ut. Därför kan man se vissa kategorier under köp&sälj som inte finns under auktioner.

Endast ett motorfordon eller bostad per annons: Det är inte tillåtet att lägga in mer än ett motorfordon eller en bostad per annons med undantag för om dessa skall bytas (t.ex. 2 mot 1).

För henne, För honom & För barn:
Som privatperson kan du annonsera ut obegränsat med klädesplagg vid försäljning av vuxen- och barnkläder. Företag får annonsera ett plagg per annons och kan ange alla storlekar som plagget finns tillgängligt i.

Pälsar och andra produkter från djur som i CITES listning anses sårbara, dessa annonser kräver tillstånd från jordbruksverket. Om sådant tillstånd finns, skall detta framgå i annonstexten.

Det är din uppgift som säljare att kontrollera att alla tillstånd finns och olaglig försäljning av sådana produkter kan straffas med fängelse eller böter.

Länkar: Det är inte tillåtet att länka eller referera till annan webbplats om du är privatperson. Företag har rätt att länka till sin egna hemsida där den specifika produkten ligger. (Ditt användarnamn måste vara samma namn som vad företaget heter som du länkar till.)

Dubbletter: Det är inte tillåtet att lägga in annonser med samma produkt eller tjänst mer än en gång samtidigt. Radera eller ändra den gamla annonsen. Det är inte heller tillåtet att lägga in annonser med samma vara eller tjänst under flera län eller i mer än en kategori.

Annonsbilder: Bilderna i annonsen skall vara relevanta för produkten eller tjänsten det annonseras om.  Företagslogotyper får inte användas som bilder om det inte är själva företaget du säljer eller annonser under kategorin Tjänster. Bilder som visar modeller iklädda underkläder eller baddräkter är inte tillåtet.

Annonsfilmer: Filmerna i annonsen skall vara relevanta för produkten eller tjänsten det annonseras om.

Filmerna får inte innehålla logotyper, företagsnamn, URLer eller andra saker som kan förknippas eller tolkas med generell företagsmarknadsföring.

Regler för Annonsbilder och Annonsfilmer

 • Du måste inneha alla nödvändiga rättigheter till att använda dig av annonsfilmen/annonsbilden, antingen genom att du själv har filmat/tagit bilden eller att alla som har medverkat eller den som har gjort filmen/tagit bilden har gett dig tillstånd att använda filmen/bilden.
 • Du har fått medgivande ifrån medverkande i filmen/bilden om att du får använda den på Fyndasmart.se
 • Annonsen får inte innehålla upphovsskyddat material, så som musik, inklippta filmfrekvenser eller annat upphovsskyddat material du inte har fått tillstånd till att använda.
 • Du ger Fyndasmart.se rätt att fritt förfoga över annonsfilmen/bilden. Fyndasmarts rättigheter kvarstår även efter att annonsen har raderats. Fyndasmart har rätt att vidareupplåta dessa rättigheter till eventuella samarbetspartners. Fyndasmart.se får använda filmen/bilden i marknadsföringssyfte.
 • Du efterger härmed alla krav på ersättning från Fyndasmart.se för Fyndasmarts användning av Annonsfilmen/bilden. Du åtar dig att hålla Fyndasmart.se skadeslöst för det fall att någon tredje part ställer krav på ersättning på grund av innehållet i Annonsfilmen/bilden.
 • Annonsfilmen får inte innehålla direktlänkning till aktiva web-kameror (live-cams) eller av bildmaterial från säkerhets- eller övervakningskameror.
 • Fyndasmart.se förbehåller sig rätten att avlägsna eller stänga ner sin annons ifall din annonsfilm/bild i din annons bedöms bryta mot de regler som Fyndasmart.se ställt upp, tredje parts upphovsrätt, eller annan rättslig reglering.

Piratkopior och förfalskningar: Det är inte tillåtet att annonsera piratkopior och förfalskningar av t.ex. märkesprodukter (tex Canada Goose), CD/DVD, programkort eller dator/TV-spelsprogramvara. När du säljer sådana produkter måste du därför intyga att varan är original.

Spelautomater: Vid försäljning av spelautomater så måste det framgå i annonsen att innehav kan kräva tillstånd från lotteriinspektionen.

Regler för djur: Fyndasmart.se har restriktioner mot försäljning eller överlåtande av vissa djur. Varghybrider är inte tillåtna. I enlighet med djurskyddslagen samt organisationerna Sveraks (Sveriges Kattklubbars Riksförbund) och SKKs (Svenska Kennelklubben) rekommendationer tillåter Fyndasmart.se ingen överlåtelse av kattungar yngre än 12 veckor eller hundvalpar yngre än 8 veckor.

Priset måste vara minst 100 kronor per katt och 500 kronor per hund. Vid förfrågan måste en hundannonsör kunna delge hundens registreringsnummer från Jordbruksverket. I de fall registrering ej hunnit ske, måste valpens mammas registreringsnummer kunna anges.

Vid annonsering av rovdjur och/eller zoologiska djur som kräver tillstånd från jordbruksverket måste tillståndet (inklusive nummer) anges i annonsen. Här kan du läsa mer om jordbruksverkets regler.

Vapen: Vid försäljning av licenspliktigt vapen måste det framgå i annonstexten att vapnet kräver licens. Replikor, soft airguns, startvapen är inte tillåtna. Luftpistoler/kolsyrevapen som liknar riktiga vapen är också otillåtna.

Olagliga varor: Varor som inte är tillåtna att sälja enligt svensk lag får inte annonseras. För en lista med exempel på olagliga/Förbjudna varor

OBS! Det är ditt ansvar som säljare att hålla koll på vad du får och inte får sälja, samt vilka varor som du måste ha tillstånd för att sälja.

Stötande innehåll: Annonser som kan verka stötande mot folkgrupper, enskilda individer eller offentliga personer godkänns inte. Vissa ålderdomliga benämningar på folkgrupper kan uppfattas som stötande och får inte användas. Bilder och filmer av kränkande karaktär tillåts inte.

Otillåtna varor och tjänster: Fyndasmart.se har restriktioner mot vissa typer av varor och tjänster som inte får annonseras. För en lista med exempel på otillåtna varor och tjänster.

Denna lista är inte komplett, du som säljare måste själv kolla upp vad som gäller enligt Svensk lag.

 • Hälso- eller skönhetspreparat (parfymer undantaget)
 • Osmakliga vapen
 • Registreringspapper
 • Parkeringstillstånd
 • Pornografi och sexleksaker
 • E-postadresser
 • Medlemskap på hemsidor
 • Stötande propaganda (samlarföremål från andra världskriget är dock som regel tillåtet)
 • Produkter för att låsa upp mobiltelefoner
 • Replikor av olagliga vapen


Byte av vara eller tjänst i annons: Det är inte tillåtet att byta ut eller lägga till en vara/tjänst vid ändring eller förnyelse av annonsen.

Om en annons nekas publicering på grund av att den bryter mot reglerna så sparas pengarna på din emailadress, du kan du köpa annonser till värdet av tidigare annons. Fyndasmart.se förbehåller sig rätten att avgöra när en annons bryter mot Fyndasmarts regler och anda. Reglerna uppdateras löpande och kan därför förändras med tiden.

 
Insamlat till Välgörenhet denna månad
0 kr